CONTACT

Camping de Bunders

‘t Frusselt 91

8076 RG Vierhouten

 

T: 0577 411 583

E: bunders@kleinecamping.nl

 

 

 

 

anwb

 

anwb3

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

Camping de Bunders ligt midden in de natuur van Vierhouten maar nog geen kilometer van het dorp. Vanaf de camping loopt u direct het bos in of de Elspeetsche heide op, kortom u hoeft niet direct met de auto op stap om te genieten van de Veluwe! Wat dacht u van alle schatten via geocaching.nl

Vierhouten werd vroeger Vierholten genoemd. De naam zou verwijzen naar de vier bossen die rondom het dorp liggen. Dit zouden dan het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos zijn. Aan de waarheid van deze theorie wordt getwijfeld, maar toch is deze verklaring van de naam Vierhouten de meest gebruikte.

Wilt u kamperen en uw paard meebrengen dan is dit mogelijk door samenwerking van Camping de Bunders met Pensionstal Damsma.

Verscholen Dorp

Een bekende bezienswaardigheid is het voormalig onderduikerskamp "Verscholen Dorp " aan de Pas-Opweg.  Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers verborgen. Er zijn een drietal hutten nagebouwd en restanten van de oude hutten zijn er ook nog terug te vinden. Bij het kamp staan tevens een tweetal gedenkstenen.

Vierhouterbos

Het Vierhouterbos is een oud malebos dat vele eeuwen in gemeenschappelijk gebruik was door de Vierhouters. Men vindt er oude eikenbossen, beukenbossen, naaldbossen, oude grafheuvels en helemaal achterin het bos het natuurgebied "Noorderheide" met de waterwerken van Van Beuningen.

Tot in de jaren 80 was het bos particulier eigendom. Het was vroeger een geliefd wandel- en jachtgebied en regelmatig waren er ook leden van het Koninklijk huis te vinden tijdens jachtpartijen. Tegenwoordig is het bos van Staatsbosbeheer en zijn de grote jachtpartijen verleden tijd.

Er komen veel diersoorten voor in het Vierhouterbos, waaronder: edelhert, damhert, ree, wild zwijn, moeflon, eekhoorn en vos. Zeldzame diersoorten die er voorkomen zijn het vliegend hert en de das.

Elspeetse Heide

De Elspeetse Heide is een glooiend heideveld met enkele vennen. Een restant van de immense heidevlakte die dit deel van de Veluwe ooit bedekte.

De Elspeetse Heide is archeologisch van grote waarde, door de aanwezigheid van oude eikenhakhoutbosjes en grafheuvels.

Noorderheide

De Noorderheide met de "Piramides en Waterwerken van Van Beuningen" (Rijksmonumenten) ligt aansluitend aan de Elspeetse Heide

.

Vierhoutense Heide

Het landgoed Vierhoutense Heide is een gebied met bos, een stuk heide en een zandverstuiving. Het 120 hectare grote landgoed is een vrij toegankelijk wandelgebied. Het is een restant van een uitgestrekt heide- en stuifzandlandschap dat nu grotendeels is bebost.

Op het heideveld groeien veel jeneverbessen, een beschermde inheemse coniferensoort. Dit jeneverbesstruweel is onlangs m.b.v. Europese subsidie ontdaan van andere bomen en struiken, die de ontwikkeling van de jeneverbessen in de weg stonden.

Mocht u toch nog even op pad willen dan hebben wij nog een paar tips voor u .

 

De Veluwe

Genieten van de bosrijke omgeving. De Veluwe biedt een scala aan wandel- en fietsroutes. Wij adviseren u hier graag over.

150x0 MDLogo

Pensionstal  Damsma

Een all-inclusive

pensionstalling voor 30 paarden. Uw paard stallen en zelf aangenaam vertoeven bij Camping De Bunders.

img10

De Zwaluwhoeve

Een sfeervolle plek om tot rust te komen is meer dan ooit belangrijk. Geniet van onze luxe sauna, hamam en nog veel meer.

Julianatoren

Het leukste dagje uit beleef je bij familiepretpark Koningin Julianatoren. In de meer dan 60 te gekke attracties raak je niet uitgespeeld.

img12

Veluwse Bron

Even heerlijk ontspannen kunt u bij de Veluwse Bron. Dit wellnessresort heeft een groot aanbod aan faciliteiten en dus voor ieder wat wils.

img13

Paleis ‘t Loo

Aan de rand van Apeldoorn, ligt het 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 als museum opengesteld voor het publiek.

VeluweFietsSafari

De noordelijke Veluwe, in de driehoek Harderwijk- Epe-Apeldoorn behoort tot de mooiste natuurgebieden in Nederland.

img15

Dolfinarium Harderwijk

Onze dolfijnen zorgen voor een onvergetelijke herinnering tijdens de nieuwe show in het Dolfinarim: "De Droomwens".